Nederlands English Home Contact Disclaimer Sitemap Nieuw/New

WAARNEMINGEN TE MAARSSEN

INLEIDING

Meteo Maarssen is geen 24 uurs - 7 daagse operationele dienstverlener. Waarnemingen kunnen daarom zonder vooraf gaande aankondiging (tijdelijk) niet beschikbaar zijn.
De actuele registraties van onze verschillende sensoren worden hieronder real-time gepresenteerd en elke 10 minuten ververst. De waarnemingen voor de windsnelheid en windrichting worden later mogelijk nog toegevoegd.

DAGELIJKSE WAARNEMINGEN

ACTUEEL

 
Alle tijden in MET (Voor zomertijd een uur erbij optellen).  
Temperatuur °C Dauwpunt C Relatieve Lucht-vochtigheid % Afgelopen 24 uur
   
Neerslagsom (mm)     Afgelopen 24 uur
   
   
Luchtdruk (hPa)     Afgelopen 24 uur
   

OVERZICHT AFGELOPEN WEEK

 
Doorlopend rolerend weekoverzicht

OVERZICHT AFGELOPEN MAAND

Grafisch
   

STATIONSEXTREMEN

 
Temperatuur
Luchtdruk
Neerslag

De waarnemingen te Maarssen zijn begonnen op 19 augustus 1998. Alle records op deze lijsten zijn vanaf deze datum. Uitgezonderd de laagste relatieve vochtigheid, deze waarnemingen zijn gestart op 3 oktober 1999. Van elk gegeven wordt de top tien vermeld.

KLASSEMENT SEIZOENEN

10 koudste winters of warmste zomers
Winter (nov-mrt)
Zomer (mei-sep)

HYTHERGRAM

De afbeelding hieronder toont een hythergam (hythergraph). Een dergelijk diagram laat de relatie zien tussen de gemiddelde maandtemperatuur en de gemiddelde neerslaghoeveelheid. Dit hythergram is geldig voor Maarssen van 1999 t/m 2014; de eerste 15 jaar van onze metingen. De letters verwijzen naar de maanden.

NORMALEN (SEPTEMBER 1998 - HEDEN)

   

DE BILT

Voor De Bilt hebben we een lijst gemaakt met 25 koudste en zachtste winters, warmste en koelste zomers en de meest extreme andere waarnemingen sedert 1 januari 1901.