Nederlands English Home Contact Disclaimer Sitemap Nieuw/New

DIGITALE BIBLIOTHEEK

INLEIDING

Onze (historische) digitale bibliotheek bevat bijna 15.000 boeken over de meteorologie, astronomie, geologie, natuurkunde en de natuur aangevuld met meer dan 20.000 kaarten en atlassen op met name het gebied van de sterrenkunde, planeet onderzoek en geologie van (West)-Europa.

Veel staat verspreid in verschillende digitale collecties wereldwijd online en wij hebben gemeend om op onze homepage een deel van onze verzamelde collectie bijeen te brengen, om te beginnen met wolkenatlassen en atlassen, kaarten en globes van de sterrenhemel.

Bij de wolkenatlassen volgen we de geschiedenis van de indeling van verschillende wolkenvormen. Bijna alle officiële wolkenatlassen uitgegeven door de World Meteorological Organisation en haar voorlopers zijn hier te vinden met reproducties van de wolkenplaten en een korte historische beschrijving.
De rode draad in de afdeling sterrenkaarten op onze homepage is de geschiedenis en ontwikkeling van de cartografie in de sterrenkunde en dan met name rond de introductie van steeds maar weer nieuwe en ook weer vervallen sterrenbeelden.
Betreffende onze collectie van een aantal representatieve Nederlandse en Europese geologische kaarten (ook West-Europese landen) verwijzen wij u door naar de site van de Werkgroep voor Tertiaire en Kwartaire Geologie (WTKG) waar wij deze gepubliceerd hebben.
In een later stadium zullen we ook boeken opnemen.

Vanwege licentie beperkingen kunnen wij helaas geen reproducties aanbieden. U zult aan de hand van gegeven titels en links zelf op zoek moeten op internet voor downloads in hoge resoluties.